Soki
Reaction score
6,434

Profile posts Latest activity Postings About Badges

 • Die Little Cup bestaat eigenlijk al officieel sinds GSC. Maar toen had je natuurlijk minder Pokémon, aangezien Tangela en Sneasel en dergelijke stand alone's waren, terwijl ze nu banned zijn. Hun EVs zijn ook volledig anders dan de standaard voor Lv100, of zelfs Lv50. Als je bv 252 in een stat stopt, zal je EVs verspillen, omdat de Pokémon al met 232 genoeg heeft, en kan je dus die overige 20 in andere stats stoppen. Pokémon Battle Revolution voor de Wii had ook Little Cup battles, en dat was meteen de laatste keer dat je die lowering to level 5 had. Al maakt het nu niet zoveel uit, omdat je kan EV trainen via die super training zonder dat je levels haalt.
  De Battle Maison in XY is zowat het beste om in te starten, omdat je dan niet meteen zal afgaan tegen de 'goede' spelers online, en ik weet dat je daardoor geen zin meer zou hebben.

  Het is zeker goed dat je wat opzoekwerk wil doen, al zullen de tiers weer veranderen dankzij de nieuwe mega's en move tutor combinaties die legaal zullen zijn, dus het zal niet meteen up to date zijn. Maar tegen dat je door de game bent gegaan, zal alles wel bijna up to date zijn denk ik. En als die IVs en EVs te ingewikkeld zijn, dan mag je dat gerust vragen. Heck, als je Pokémon in gedachten hebt die je zou willen gebruiken, maar moeite hebt met een team, kan ik daar mee helpen. Zowel met het team builden als met de practice battles.
  Heb je daar eigenlijk al wat kennis over, over EVs en IVs en dergelijke?
  I'm writing through a tablet, so it's harder to type...will you level some Pokemon for me? They're already EVed, so just level to 100.
  In dat geval, welkom!
  Altijd leuk om nieuwe spelers te leren kennen, ookal denk ik wel dat je de basics gewoon bent? Wat die afkortingen betreft, is dat eigenlijk simpel. Het is iets dat Smogon gebruikt (met veel andere websites en fora), maar het is niet officieel officieel als je me snapt. Competitive Pokémon volgens Nintendo zelf, is 2 on 2 double battles met 4 Pokémon die je moet kiezen uit de 6 in je team, met item en species clauses in effect. Of 3 on 3 zoals je in Battle Spot kan spelen, en wat ik zelf ook interessant vind. Terwijl smogon voor haast alles een tier heeft, zoals bv de standaard OU, OverUsed, waarin je alles kan gebruiken, buiten de Ubers (Ubers is trouwens zelf ook een tier). Daaronder heb je UnderUsed of UU, met nog steeds krachtige Pokémon, waarin je geen OU of Ubers mag gebruiken, en zo ga je verder naar onder met RU of Rarely Used, NU of Never Used, en LC of Little Cup. Dat is op Lv5 met basis Pokémon die nog kunnen evolueren. Veder heb je nog PU en FU, dat zijn de tiers onder NU, maar zijn niet officieel.
  Smogon gebruikt de 6 on 6 battles, met Sleep Clause, Species Clause enzo, een paar mega's die je niet kan gebruiken in lagere tiers, en noem maar op. Dus je kiest gewoon de tier uit, en daar kan je je in specialiseren. Of je kiest er meerdere, zoals ik, dat is altijd leuker als die bepaalde tier wat saai zou worden. Daarom heb ik het niet voor OU, daar zie je telkens dezelfde high class Pokémon, terwijl je in de lagere tiers veel meer variatie ziet. Al kan je natuurlijk Pokémon uit lagere tiers gebruiken in OU, en toch winnen. Al moet je daarvoor je team wel goed kennen en goed aanvoelen.

  Als je hulp nodig hebt wil ik je altijd helpen. Toen ik moderator was op Mt. Moon, heb ik veel competitieve spelers in spé opgeleid, dus dat doe ik graag.
  Hahaha! Nice one!
  Wel, ik heb eigenlijk dezelfde redenen als jij. RPGs zijn mijn favoriete gaming genre, dus dat is sowieso al toppie voor mij. En de Pokémon zelf doen me denken aan vroeger, toen ik gek was van dino's, dan kende ik ze allemaal vanbuiten, met hun statistieken enzo.. Dus je kan het daar wat mee vergelijken eigenlijk. Het coolere aan Pokémon is dat je kan vangen wie je wil, en ze in je team kan stoppen, en ermee kan vechten, ruilen, contests, en noem maar op.
  Ik herinner me nog goed toen ik 11 was en Pokémon Blue voor het eerst speelde, toen wist ik, dat is voor het leven. En nu 16 jaar later ben ik er nog steeds mee bezig. Het is best wel raar, want tussen generaties 2 en 3 was ik even meer into Digimon en Yu-Gi-Oh, maar die interesses in uiteindelijk verdwenen en Pokémon is altijd gebleven. En nu zeker met ORAS in aantocht, komt die nostalgie weer bovendrijven! Ookal kijk ik vooral uit naar de Battle Frontier/resort of whatever het is in deze games. En de move tutors natuurlijk ook, want ik ben een competitief persoon. Ookal heb ik een hekel aan de OU Pokémon, ik verkies de lage tiers met mijn eigen favorieten.
  Speel jij eigenlijk competitief, of ben je meer een casual player, trader, shiny hunter, en wat er nog meer is.
  Hey! Waarom speel jij Pokémon?
  Ik weet het, dat kan een diepe vraag zijn, maar ik ben nieuwsgierig naar het waarom, en het antwoord natuurlijk ook!
  I like all of them, but if I have to pick it'll be Kyurem-B because it's the best one in OU, and I fell in love with Kyurem ever since Black and White and so is my favorite Unova Pokemon.
  Delibird oh Delibird, when I was a noob I used it in OU, the concept is awsome but the Pokemon is terrible, I hope it will get an evo or Mega...
 • Loading…
 • Loading…
 • Loading…
 • Loading…
Top